Статьи

Тисяча Рад »Як зробити вино в домашніх умовах

  1. Читайте також

ПОРАДИ ЯК ЗРОБИТИ ДОМАШНЕЕ ВИНО

Приготуванням домашніх вин займаються дуже давно, домашні вина з витримкою завжди вважаються кращими Приготуванням домашніх вин займаються дуже давно, домашні вина з витримкою завжди вважаються кращими. Зазвичай вина робляться в бочках, але у багатьох немає такої можливості, і вино готується в скляних бутлях 10 і 20 літрових. Найпоширеніше і правильне - виноградне вино і робиться воно з винограду, хоча в домашніх умовах багато хто робить вино з різних фруктів. Виноградне вино виходить при алкогольному бродінні соку винограду. Всі вина містять в своєму складі не тільки органічні кислоти, мінеральні солі і вітаміни, але і цукор. Виняток становлять сухі вина. Всі вина можна розділити на столові, кріплені, ігристі і ароматизовані виноградні вина.

Якщо цукор у вині перебродив повністю це столове, зване сухе вино. Напівсухим називається вино при вмісті цукру від 0,5% до 3%. Якщо вміст цукру до 8% вино напівсолодке. Сухі столові вина зазвичай містять від 9% до 14% спирту, вірменські вина містять 16% спирту. У всі вина, крім столових і ігристих при виготовленні додається спирт, тому їх називають кріпленими. Вина, що містять спирту до 17%, вважаються десертними і мають хороші смакові і ароматичні властивості. Міцні вина містять від 17% до 20% спирту і від 1% до 4% цукру.

Ігристим вином називається шампанське. Іноді шипучі вина штучно газовані, плутають з шампанським, в якому вуглекислота утворюється в процесі бродіння.

На якість вина впливає сорт винограду, клімат, де він росте, своєрідність грунту і технологія приготування. Думка що чим старше вино, тим воно краще, не завжди правильне. У вині після його приготування і розливу тривають біохімічні процеси, вино при цьому дозріває, потім старіше і розпадається. Для всіх вин є певні терміни витримки.

Вина зазвичай п'ють в натуральному вигляді, але часто їх використовують для приготування спеціальних напоїв, таких як глінтвейн, крюшон і пунш. Вина часто використовуються для приготування соусів до страв з м'яса , Дичини і риби. Вина використовують в кулінарії для приготування кондитерських виробів і соусів до десертів.

У домашніх умовах часто готуються плодово-ягідні вина, в процесі їх приготування відбувається процес бродіння плодових і ягідних соків, до яких додається цукор і спирт, часто соки розводять водою У домашніх умовах часто готуються плодово-ягідні вина, в процесі їх приготування відбувається процес бродіння плодових і ягідних соків, до яких додається цукор і спирт, часто соки розводять водою. Воду для приготування вин додають для зниження кислотності фруктових соків. Вина, виготовлені з плодів і ягід, поділяються на столові, міцні, солодкі, ароматизовані, медові і фруктові. Столові вина майже не містять цукру і спирту в них 10-13%, Міцні вина містять 16-18% спирту і 7-10% цукру. Солодкі домашні плодово-ягідні вина містять спирту від 16% до 18% і цукру від 10% до 16%. Виготовляються ароматизовані вина з додаванням настоїв запашних і цілющих трав , Коріння і прянощів. Фортеця таких ароматизованих вин 16-18%, цукру містять 8-10%. Також робляться і фруктові вина, для них використовуються настої сушених плодів, ягід.

Популярні, медові вина вони робляться з фруктових соків з додаванням меду, при цьому зменшується кількість цукру. Медові вина відрізняються смаком і ароматом свіжого меду. Такі вина містять 14-16% спирту і до 30% цукру.

Радимо зробити в домашніх умовах фруктово-ягідне вино. Готувати можна з будь-яких фруктів і ягід, хорошим виходить вино з застосуванням соку вишні, малини, смородини, агрусу і яблук. Фрукти треба підготувати і виділити з них сік, вичавки залити водою в такій кількості, в якому вийшов сік. З вичавок знову виділити сік. Отриманий сік процідити, додати цукор з розрахунку на 1 літр соку 0,4 кг цукру, розмішати і перелити в бочонок або скляну пляшку, закрити полотном і залишити бродити при кімнатній температурі до двох місяців. Вперше добу бродіння буде виділятися піна, її треба збирати і додавати підсолоджену воду. Коли бродіння повністю припиниться бутель закупорити і поставити в прохолодне місце на 5-6 місяців.

Приготування виноградного вина з цілих ягід Приготування виноградного вина з цілих ягід. Виноградне вино в домашніх умовах роблять не тільки на півдні, де це національна особливість, а й по всій території нашої країни. У домашніх умовах сік винограду отримати легко, але як радять народні умільці виноградне вино в домашніх умовах краще робити не з соку, а з ягід винограду. Пояснюють це тим що саме в меззі виноградних ягід містяться всі фарбувальні речовини у темного винограду. І кращі речовини для бродіння у світлих сортів винограду. Для приготування виноградного вина можна використовувати будь-який виноград. Коли настане пора збирання винограду, кисті треба зрізати і помити. Ягоди відокремити від кистей руками і ретельно розім'яти руками або товкачем. Коли ягоди будуть добре розім'яті, їх треба помістити, разом з отриманим соком, мезгой і тими, хто відокремився кісточками в бутель. Якщо виноград кислий можна додати трохи води, щоб знизити кислотність. Потім в невеликій кількості соку розвести цукор з розрахунку 100 г цукру на літр соку і теж залити в бутель. На шийку бутля, одягнути, медичну рукавичку, в ній зробити отвір для відходу газів, можна закрити щільною кришкою з трубкою, інший кінець якої помістити в банку з водою. Коли почнеться бродіння, вміст пляшки підніметься вгору і може виходити через край. Тому не треба заливати бутель до горлечка. Коли процес бродіння закінчиться, вміст треба процідити і знову залити в чистий бутель, досипати цукор з розрахунку 50 грамів, на літр заготовки для вина і поставити для бродіння. Якщо пропорція цукру буде визначена, невірно може статися непоправне, вино переграє в оцет. Бродіння вже не буде занадто бурхливим. Після цього вино треба знову процідити і перелити в чистий бутель. Виноградне вино треба поставити в прохолодне місце, у вина буде довго утворюватися осад. Тому вино треба періодично відціджувати за допомогою гумової трубки. Вино має бути прозорим, ароматним і не дуже солодким. Виноградне вино готове.

Яблучне вино. Підготувати яблука і віджати з них сік. Яблучний сік злити в бутель, закупорити і виконавши маленький отвір вставити трубку для відведення газів. Гази утворюються при бродінні, другий кінець відвідної трубки треба помістити в банку з водою. Коли бродіння закінчиться вино процідити і перелити в чистий бутель, поставити в прохолодне місце і через місяць вино буде готове.

Готуємо смородіновку. Домашнє вино, зроблене з білої і червоної смородини, смачне, ароматне і корисне. Для приготування треба віджати 3 літри смородинового соку. У сік додати 0,5 склянки цукру, 2 склянки холодної кип'яченої води. Вода додається для зниження кислотності соку при приготуванні вина. Все добре розмішати і залишити бродити. Коли бродіння вина підійде до кінця і вміст бутлі почне осідати вино треба перелити в чисту пляшку і поставити в прохолодне місце, вино буде готове через два місяці.

Домашнє вино з шипшини. Знадобиться 2 кг ягід шипшини, 2 кг цукру, 5 літрів води. Шипшина треба взяти прихоплений морозом, вимити і скласти в емальовану каструлю. Приготувати сироп і залити їм ягоди шипшини. Каструлю накрити кришкою і чекати поки, припинитися процес бродіння. Це може зайняти один місяць. Потім заготовку для вина процідити і злити в бутель, закупорити і поставити на витримку в прохолодне місце.

Домашнє шампанське з березового соку. Треба взяти три літри березового соку, 200г цукру, один стакан родзинок, 250 мл вина, 1 лимон, трохи кориці, мускатного горіха і гвоздику. Березовий сік змішати з цукром і уварити на ¼ обсягу. Злегка остудити і додати в сік промиті родзинки. Перемішати, перелити в пляшку і додати шматочки лимона, приправи. Вино має бродити при кімнатній температурі 3-4 дні. Потім поставити в прохолодне місце і дати бродити ще місяць, потім процідити додати вино і розлити по пляшках. Провину дати відстоятися для витримки.


Читайте також

coded by nessus

Новости

Где купить бленда

На одной из семейных фотосессий, ребенок уронил мою бленду, они конечно же оплатили принесенный ущерб, но я не знал где купить замену именно такого качества. Поискал в интернете, но доставка долгая,

Держатель для iphone 5 в машину

Мобильный телефон - это то, без чего современная жизнь просто невооброзима, этот гаджет настолько уверенно и стремительно занял место в нашей жизни, что без него практически каждый буквально из дома

Игрушки на елку
Елка является одним из самых главных символов Нового года. Уже с наступлением декабря большинство людей начинает присматриваться к этим лесным красавицам, а в конце месяца практически каждая квартира

Аренда платья для фотосессии ????
Вы часто видите красивые фотокарточки девушек в роскошных платьях    Большинство думают, что не смогут себе позволить данную фотосессию, ведь покупать платье " на один раз" никому не хочется    Для


 PHILIP LAURENCE   Pioneer   Антистресс   Аромалампы   Бизнес   Игры   Косметика   Оружие   Панно   Романтика   Спорт   Фен-Шуй   Фен-Шуй Аромалампы   Часы   ЭКСТРИМ   ЭМОЦИИ   Экскурсии   визитницы   подарки для деловых людей   фотоальбомы  
— сайт сделан на студии « Kontora #2 »
E-mail: [email protected]



  • Карта сайта